Sunday, May 8, 2011

~Hari Pertama Cuti Sem~

Selamat Malam semua...Hari ini first day secara rasmi nya aku bercuti di rumah. Huhuhu...padan muka adik aku x cuti lagi. Mesti jeles kan...*jahat seyh* Macam biasa, hari ni bangun pagi still lepak lagi.. Badan sakit, sengal-sengal macam tok wi. Mama mia pun x masak today. Sebab memang kalau dalam rumah ni ciput saja makluk nya mama mia prefer untuk beli. So, menu hari pertama adalah...Nasi Ayam made in Road Walk. Sedap x? Usah di tanya...bedal saja. Cuma batu n kayu je akan di tolak ke tepi harap maklum. Huhuhu..

So, ape yang berlaku hari ni?? Erm, macam biasa la...relax2 lagi. Orang baru alik rumah kan. Mood sentiasa di katil lagi. Kerja ringan-ringan buat la...macam basuh baju, lipat baju..normal la kan. Than iron baju my dad untuk kerja esok n baju budak-budak yang kene pergi sekolah esok hari. Bila balik, automatik tugas2 ni aku pikul. Kalau x, mesti ayah yang buat kan.Ish_ish kesian ayah. Since mama mia x sihat ni, ayah la take over kalau kitorang xde. Pergi n antar g skola pun ayah antar. My mum da x larat nak drive.....Ermmm..

Nak di jadikan cerita.. My dad g office petang tadi (jgn pelik..memang selalu sangat g ofis time weekend). Than, Before nak balik rumah..dia singgah la dekat PISA sekejap. Okay, i x tau PISA stand for what. Tp yang penting dekat pisa start 7 n 8 Mei, ada PC FAIR.. Da siap beli barang, tiba-tiba dia call mama mia yang dekat rumah. Kisahnya, Lock Stereng kereta x boleh bukak. Ah, sudaaa....! Ape kes si Saga BML ni tiba-tiba buat hal..x pernah jadi. (tp malang kan x berbau_ huhu). Than tak lama lepas tu, kawan ayah datang sebagai rescue la konon ni, mintak kunci spare. Ni lagi satu hal, adik aku ni pun, gelojoh nau. Entah macam mana dia boleh bagi kunci salah. Hah, amek kau mengamuk my dad masa dia sampai rumah pukul 7. Dengan kereta tinggal dekat pisa. Nasib la kawan dia antar balik....untung ada orang tolong. Kalau x, naik la rapid penang kan ayah. Hehehe...

Sampai-sampai rumah, da brainwash adik aku yang bagi salah kunci tu. Dia suruh aku siap-siap ikut g PISA. Kenapa ea? time tu, x tau pun kereta tinggal...Ayah ni ajak aku sorang ke pergi, xkan yang lain tinggal. Kebetulan ada bibik datang kemas rumah arini. Erm...dalam ati, mybe my mum nak tengok2 bibik ni kot...So, siap-siap jela sebelum dia berangin dekat aku pulak kan...haha. Dressing aku tadi, Hurm..x payah cite la. Da macam bibik yang kemas rumah aku ni ha. Silap-silap dressing dia lagi cUn tau x?? Tp aku x dulik, alah dalam kereta je pun.Pisa je pun....bukan nak g mana-mana...^_^

Rupanya dia suwo aku drive dari PISA sampai rumah la...Perghh...Nak masuk 2 tahun aku duduk peNang, laluan aku cuma Masjid Negeri_Batu Lanchang, Batu Lanchang_Masjid Negeri. Hah, tu je la yang aku tau...huhu. Eh tapi g Bukit Bendera pun tau jugak.. Sebab Bukit Bendera belakang rumah. Hehehe..*jemput la datang..promot ni*  Ni pulak kene drive dari Bayan Baru_Masjid Negeri. Hebat! Da la lesen aku mati. Da 3 minggu mati. Ade paham? Kiranya tadi aku drive dengan lesen terbang la..Mama mia da risau-risau. Relax la ma, yang bawak kereta saya. Huhuhu. Pandai la bercakap kan. Nanti kalau kene saman sapa bayar? Hehehe...Mesti la AYAH.! ^_^ da ayah kata, bawak je la. So, i'm okay saja...drive je la kan. Tekan minyak, jaga break..lampu merah benti..lampu hijau jalan. Simple je der...hihihi. Ape pun Alhamdulillah semuanya lancar..xde polis, xde jpj...trafic light pun hijau je time aku jalan. Aku da la follow ayah dari belakang, kalau la hilang kelibat Innova depan aku masa tu, alamatnya menjajau la kan. 

Anyway aku berjaya sampai rumah dengan selamat. U know what, ayah memang risau nak bagi drive kat sini. Sebab....ini Penang. Kenapa dengan Penang? U olls akan berdepan dengan mereka-mereka yang rude tahap dewa abad 18. Die buat mcm jalan ni, warisan nenek moyang punya harta. Once korang drive dekat sini, mind set kene sabar....muka jangan ketat. Sebab nanti boleh sakit jantung tau.. X nak la mati cepat kan. Dekat KL n somewhere else, kita bagi signal orang lain akan consider and bagi u olls masuk lane tu. Tapi dekat sini, try la bagi signal..diorang buat dek je...x pun bahasa kasar buat bodo aje. So, diorang rude...kau kene la double rude kan. Amacam? Hihihi...Itu la mentaliti nya. Lagi-lagi siapa yang pakai kereta plat negeri lain, u all akan rase seolah-olah kene buli. Sebab, yela...korang bukan pure penang. So, dianggap mcm pelancong la. Xpun pendatang....Yang penting pasni boleh la kua jalan-jalan bawak mama mia.. yes! dapat kebenaran dari Big Boss sudaaa...yeah!


OhMissWhatEver__said : Pandu cermat jiwa selamat. Pesanan penaja dr Luv Cadbury.Oh, bulan 7 Harry Potter keluar! o_yeah..x sabar nak tengokkkk....

4 comments

May 9, 2011 at 7:08 PM

Tiket keretapi Bukit Bendera dah naik harga... apa penambahbaikan yg dah dibuat.

May 9, 2011 at 7:43 PM

ouh....sebab, da tukar keretapi baru...yang lain2 x tau la ye.. x pergi lagi since dia bukak aritu.

May 9, 2011 at 8:35 PM

bestnya dah cuti..hihi hepy holiday.

May 11, 2011 at 1:52 AM

thank you....^_^

Post a Comment