Friday, May 20, 2011

~ScHooL Vs University~

Ape beza nye.....

School_pagi2 buta pukul 6 a.m da kene bangun siap2 + breakfast...pukul 7.30 a.m perhimpunan pulak...

University_ lepas subuh leh sambung tido balik..ala, kelas pukul 8..relax-relax dulu kan..pukul 7 baru la mandi..

School_ time rehat, kene makan..yela nanti lapar tu time belajar. Da x bermaya.

University_time rehat----->  tido, ye, aku perlukan tido. x makan pun xpe. Yang penting mata kasik rehat. Masa makan adalah lepas kelas petang merangkap lunch + dinner.

School_ malam kene buat homework yang cikgu bagi dalam kelas. Esok da kene hantar. X siap nanti kene rotan.

University_ bila ada assignment..ala, relax2 dulu...sebulan lagi baru nak submit. Nanti-nanti boleh buat. Ada banyak masa ni.

School_weekand kene g KOKO, kelas tambahan. Xde life langsung...sibuk sentiasa.

University_ weekand g ukur jalan. Makan-makan buat kenduri. Wayang, Karok n sebagainya..haha. Enjoy sakan.

School_ nak dekat exam, baca buku..baca buku..baca buku...konon!

University_ nak dekat exam, tunggu la study week baru study. Kata study week. Masa tu la bru pulun...study week pukul 3 pagi sanggup bangun nak study. Hah, baru rasa!

School_ malam exam kene tido awal. Aku kene buat betul-betul ni. X lulus masak la aku, kene jumpa cikgu tu la, cikgu ni la...last sekali cikgu md yazid (ayah aku la!) hihi..

University_ malam exam, tido bangun tido bangun...Bila nak pagi nih...nak tido pun note dekat sebelah.

School_masa exam, ish susah nya soalan. Tak pernah ajar pun! Mati la aku..mati la..

University_masa exam, termenung kejap. Soalan ape nih? relax la...Pb kan ada..insyaallah lulus. Nak dapat A je yang susah. Haha..

School_tiap-tiap hari nak kene iron baju sekolah..

University_kalau da lambat, pakai jeans aje..!tudung pulak? pakai tudung ekspres. Tak yah nak pakai selendang lilit2. Karang ada yang terbelit pulak..


School_dresscode, macam biasa la. Sekolah rendah baju putih kain blue black. Sekolah menengah baju putih kain biru..

University_dresscode, ikut suka aku!haha..bila rajin----> selendang lilit-lilit, touch-up skit2 + contact lens. ^_^

Tau x? aku rindukan zaman sekolah....rindu sangaaaaaaaaaaaaaaaatttt! Betul orang kata, zaman sekolah masa yang paling seronok..paling enjoy..sebab? Masa tu kau x kenal lagi erti MASALAH....^_^. Kau x berdepan dengan masalah kewangan..Masalah kawan-kawan...Masalah cinta...haha..Am i rite? peace!

OhMissWhatEver__said : itu je kot..huhuhu. Ade lagi nanti i tambah...=)

4 comments

May 21, 2011 at 12:07 AM

U enjoy sikit :) HUHUHU

have anice day :)

May 21, 2011 at 12:40 AM

setuju....! hehehe...yup,
thanks. U too, have a nice day. ^_^

May 21, 2011 at 8:15 PM

setuju sgt..windu sekolah...
pkai bju sekolah dlu.

May 21, 2011 at 8:50 PM

rindu kan...! =). hehehe.
Rasa nk balik zaman skola je..

Post a Comment