Sunday, February 5, 2012

~Happy Anniversary Emak & Ayah..!!~

Assalammualaikum....

Hello readers~! Selamat malam... 4 February genap lah 23 tahun usia perkahwinan emak dan ayah... 23 tahun lepas masing baru berumur 22 tahun dan 28 tahun...(^^,) we love u  emak dan ayah...!! semoga kebahagiaan kami sekeluarga kekal dan bahagia hingga ke jannah. Mai aiNa tunjukkan gambar Laksamana Sunan disamping Ratu nya...


Hah...ni la gambar kawen emak dan ayah 23 tahun yang lepas.. hamboi kemain segak dan slim ayah dan emak masa ni...sekarang..?? eerrrrr...hehehe..sikalang hati manyak senang...jadi perut manyak naik meh.. muehehe. Tapi takpe, walaupun tak se-slim dulu emak dan ayah tetap raja dan ratu di hati kami..yeah~!! Love story my mum and dad bermula di Bandar Penawar, Kota Tinggi.. Johor Darul Ta'zim.  Lokasi di gelanggang badminton.. (^^,) emak dan ayah wa bukan atlit sukma mahupun olimpik hokay.. harap mak long.. Masa tu emak i masih sekolah dan ayah pula bekerja sebagai pembantu jurutera di Kejora.

Jodoh pertemuan, ajal dan maut semuanya telah tertulis... Ayah berkawan baik dengan pakcik aiNa merangkap suami kepada kakak emak aiNa (makcik aku!). Korang faham tak..? senang cerita dari kawan jadi biras... ayah dengan pakcik aiNa kenal masa dekat Kejora. Dan selalu jadi partner dalam acara beregu lelaki badminton. Di gelanggang itu jugak cinta pandang pertama bertaut. Lama mereka berkawan, since emak berusia belasan tahun lagi. Dalam mereka berkawan, ayah amek keputusan untuk sambung ijazah.

Aku sangat kagum dengan kesetiaan dan kejujuran ayah, kagum dengan kesanggupan emak menunggu sampai ayah habis degree, kagum dengan kepercayaan emak terhadap ayah. Ketika ayah masih belajar, mereka mengikat tali pertunangan selama 2 tahun setengah. Korang boleh bertunang selama 2 tahun...? Masa tu handphone tak ada...cuma surat saja penghubung berita. (^^,) tapi kalau da namanya jodoh, lari jauh mana pun tetap jumpa jugak kan..? 

So, tahun 1988 ayah grad.. dan ditawarkan kerja di JKR. After ekonomi da kukuh, da boleh bagi anak orang makan nasi, apa lagi nak cerita...? diorang kawen laaaaaa... dan dikurniakan 5 orang cahaya mata. Seorang perempuan dan empat orang lelaki. Okay, pengakuan seorang anak. Bila ayah pakai tie dan Coat nampak smart laaa. Terselah karisma sorang ketua. *semoga aku bertemu dengan lelaki yang sebaik ayah dan mampu menjadi imam ku....amin.....* okay, nite guys!

Cinta datang dengan sendiri, tak perlu di kejar dan tak perlu di cari wahai wanita... 


OhMissWhatEver __said :  Salam Maulidul Rasul ~!!! (^____^) tanamkan rasa cinta terhadap kekasih ALLAH.


37 comments

February 5, 2012 at 12:31 AM

wahh..sweetnye kisah cinta mak aina..happy annivesary tuk diowg gk..=)..

~Cmne la plak kisah cinta kite erk..=,=

February 5, 2012 at 12:33 AM

hehehe..thanks dear.! semoga kita berjumpa dgn jodoh yang baik. =)

tunggu je, jodoh akan sampai bila tiba masanya. ^^,

Anonymous
February 5, 2012 at 12:34 AM

awesome sis....bertuah badan kalau dapat jumpa the real Laksamana Sunan. =P

February 5, 2012 at 12:35 AM

huhuhu...laksamana sunan wujud dalam novel RAM~!! =)

February 5, 2012 at 1:21 AM

dah jodoh merekakan
walaupun jarak memisahkan tetapi tetap jua bersatu

February 5, 2012 at 1:29 AM

Kesetiaan mak sis aina trhadap ayah, mmbuahkan hasil kegembiraan yang abadi :D

February 6, 2012 at 9:01 AM

wahhh...smga kekal...aminn

February 6, 2012 at 7:03 PM

Wah,,selamat ulangtahun untuk parent aina..semoga bahagia ke syurga..amin.. :)

February 6, 2012 at 11:23 PM

klasik sungguh gambar ^^

February 7, 2012 at 1:47 AM

happy anniversary untuk parents kamu ;)

Anonymous
February 7, 2012 at 5:28 AM

hi all ainayazidstory.blogspot.com blogger found your site via yahoo but it was hard to find and I see you could have more visitors because there are not so many comments yet. I have discovered site which offer to dramatically increase traffic to your website http://xrumerservice.org they claim they managed to get close to 1000 visitors/day using their services you could also get lot more targeted traffic from search engines as you have now. I used their services and got significantly more visitors to my website. Hope this helps :) They offer most cost effective backlinks Take care. Jason

February 7, 2012 at 4:45 PM

selamat ultah buat kedua orang tua kamu.

*slim sungguh mak kamu. :)

February 8, 2012 at 4:48 PM

Lea Isnawi: yup dear... ada jodoh tak kemana.. :)

February 8, 2012 at 4:54 PM

'Aisya Salim : alhamdulillah dear.. :) mudaha2an bahagia dunia dan akhirat.

February 8, 2012 at 4:54 PM

TiraPengemis: amin...thanks syg~! :)

February 8, 2012 at 4:55 PM

DianaAzis: amin...terima kasih diana azis. :)

February 8, 2012 at 4:56 PM

Cik tikah: kaaan..~! heheheh. nak2 gambar pakai baju pengantin berkain songket lagii...

February 8, 2012 at 4:56 PM

reen afny: thanks dear.. :)

February 8, 2012 at 4:57 PM

hanaahmad: thanks hana~! huhuhu..slim kaaan.. =)

February 8, 2012 at 6:28 PM

na, nnti sampaikan salam ulang tahun kat parent ang eyy..

Ku pun kagum dgn orang dulu2.. dah tua2 still romentik n kekal lama.. :)
kalau jumpa pasangan2 vateran ni kat klinik, siap berpimpin tangan lagi.. :D

February 8, 2012 at 7:28 PM

betuuuuuuuuuuulll~!! kagum gila beb. apalah rasia kebahagiaan org2 dulu. romantik sesangat~!

bdw, thanks syahir....(^^,)

Anonymous
February 28, 2013 at 4:43 AM

You have remarked very interesting points! Ps nice site. Payday Loan

Anonymous
February 28, 2013 at 7:38 AM

Excellent, what a weblog it can be! This internet site presents important information in order to us, keep that up. IA Iowa-Falls Payday Loans

Anonymous
March 2, 2013 at 3:39 PM

ainayazidstory.blogspot.com Payday Lenders MI Flint Portofolio sharedealing tradisional sering akan dibangun perusahaan publik yang terdaftar di ' diakui ' bursa ( diakui dari HMRC di Inggris ) agar pasti ada indikasi tentang bagaimana kokoh dan transparan keuangan dengan perusahaan dijalankan

Anonymous
March 2, 2013 at 4:50 PM

ainayazidstory.blogspot.com Cash Advance CA Cypress Pagi ini , Heather Mc - Williams dari Fox 59 Indianapolis mewawancarai Gregory Smith

Anonymous
March 2, 2013 at 7:12 PM

ainayazidstory.blogspot.com Check Advance TX Burleson Juga, karena motto skema tersebut adalah untuk membantu Anda membangun agak jackpot tentang sisi atas , rencana investasi ISK sistematis memungkinkan Anda memiliki sesuatu yang disebut dana saya saran

Anonymous
March 3, 2013 at 4:05 AM

ainayazidstory.blogspot.com how much is yours worth? ( 2 ) Akuntansi : - Controller menentukan sistem akuntansi dan pengaturan untuk biaya dan sistem manajemen akuntansi dan menyusun laporan keuangan

Anonymous
March 3, 2013 at 5:07 AM

ainayazidstory.blogspot.com click this over here now Jangka waktu pembayaran tersebut dari pinjaman uang cepat adalah tambahan sederhana dan nyaman yang mudah dapat dilunasi dalam waktu 2 atau 4 minggu dalam bentuk satu muka seperti tarif dari biaya bunga yang pemberi pinjaman pra - memutuskan dengan waktu persetujuan

Anonymous
March 3, 2013 at 5:18 AM

ainayazidstory.blogspot.com go to the website Seorang majikan publik dapat memberikan waktu kompensasi untuk beberapa karyawan non - dibebaskan sebagai pengganti uang tunai untuk lembur bekerja selama dasar waktu - dan - a- setengah , dikenakan maksimal 240 jam kompensasi untuk non -publik personil keamanan dan 480 jam untuk kompensasi publik keselamatan personil

Anonymous
March 3, 2013 at 10:40 AM

ainayazidstory.blogspot.com you can try this out Itu benar-benar keluar dari bank Anda , bukan pedagang

Anonymous
March 3, 2013 at 10:56 AM

ainayazidstory.blogspot.com discover here Ia melakukan membeli senapan SKS Cina , namun senjata menghemat waktu sebelum saya

Anonymous
March 3, 2013 at 11:03 AM

ainayazidstory.blogspot.com click resources Pemeriksaan tidak hanya berbahaya jika Anda bertindak untuk mereka, namun mereka lebih berbahaya jika Anda tidak rusak mereka sebelum membuang mereka keluar ( atau jika orang lain penyadapan mail Anda )

Anonymous
March 3, 2013 at 11:30 AM

ainayazidstory.blogspot.com my sources ( 39 ) Salah satu dari penjahat yang tergantung di sana menghujat kepadanya : " Bukankah Engkau adalah Kristus

Anonymous
March 3, 2013 at 1:45 PM

ainayazidstory.blogspot.com click this site Saya tidak melihat dia lagi kecuali dalam melewati untuk beristirahat di akhir pekan tapi aku tidak bisa mendapatkan malam dari kepalaku

Anonymous
March 29, 2013 at 11:00 AM

Hi! I just would like to offer you a huge thumbs up for your excellent information you've got here on this post. I am coming back to your website for more soon.

[url=http://onlinepokiesking4u.com]pokies online[/url]

November 6, 2017 at 3:57 AM



GENUINE LOAN WITH LOW INTEREST RATE APPLY
Do you need finance to start up your own business or expand your business, Do you need funds to pay off your debt? We give out loan to interested individuals and company's who are seeking loan with good faith. Are you seriously in need of an urgent loan contact us.Email: (urgentloan22@gmail.com)

BORROWERS DATA FORM
1)YOUR NAME:_______________
2)YOUR COUNTRY:____________
3)YOUR OCCUPATION:_________
4)YOUR MARITAL STATUS:_____
5)PHONE NUMBER:____________
6)MONTHLY INCOME:__________
7)ADDRESS:_________________
8)PURPOSE:_________________
9)LOAN REQUEST:____________
10)LOAN DURATION:__________
11)CITY/ZIP CODE:__________
12)HAVE YOU APPLIED FOR LOAN BEFORE?

E-mail: (urgentloan22@gmail.com)

Post a Comment