Friday, August 5, 2011

~Bila ada SALE..!!~

Assalammualaikum...

Betul ke kaki shopping sinonim dengan wanita..? tapi, wa respect la dengan kaum adam bila diorang pergi membeli belah. Kene juga mengaku, lelaki sangat simple berbanding wanita yang maha cerewet ketika membeli belah. Almaklumlah... Nafsu sembilan kan. Siapa yang ada ibu, kakak, adik, wife, ade awek ada kawan perempuan konfem faham. 

Bila mega sale, jumbo sale, year end sale...mesti wanita yang leading masuk shopping complex. Korang kene tahu, banyak tau tanggungjawab wanita ni. Kenapa diorang berpusu-pusu g mall time sale..? hah, wanita kan perancang ekonomi keluarga. Kalau tak pergi time sale, kopak la duit korang sebagai lelaki merangkap suami atau ayah atau sugar daddy (eh..tercacul!).

Bagi couple merpati dua sejoli, u olls mesti suka shopping dengan gurl n boy korang kn. Erm, x salah tu, shopping la sama2. Tapi jgn suruh gurl or boy korang yang bayar. Kalau dia yang ikhlas nak belanja takpe. Not sweet la sayang.! Nanti di cop perempuan pisau cukur dan lelaki pisau rainbow. =P. 


Lagi satu, sale ni memang tak pernah lekang. Kalau kita tengok sepanjang masa lah nak sale.. Dari awal tahun sampai akhir tahun. Jadi tak payah ghairah sangat shopping tu. Takut nanti membazir pulak. Membazir tu amalan syaitonirojim. So, dari shopping sakan bagai, baik kita simpan duit untuk masa depan. Kalau agak2 ada baju-baju terpakai yang masih elok tu hantar la ke rumah anak yatim. (^_^). Selain elakkan pembaziran kita boleh buat amal jariah. 

So, aiNa nak ingatkan. Bagi yang belum shopping raya tuh.. berpada-pada ye ketika membeli belah. Elakkan pembaziran. Biasa la, bila dekat mall semua benda kita nampak cantik. (^_^). Amalkan perbelanjaan berhemah dan beli ikut kemampuan anda. Jangan amalkan konsep, bia papa asal bergaya.! 

OhMissWhatEver__said :  Korang pernah shopping malam raya.. betul ke diorang letak harga runtuh...? (~_^) (^_~) 

13 comments

August 5, 2011 at 3:52 PM

yes sale akhirnya!!den tunggu stokin ngn sua kecik jatuh harga.mau shopping.haha

August 5, 2011 at 5:18 PM

hahah nsa x suka shopping sgat..tpi nsa suka window shopping !! hahaha ! jln2 je,usya bapak lama smpai owner kedai 2 comfirm2 je nsa nak beli rupanya usya je :P

August 5, 2011 at 6:00 PM

sh0ping adlh slah satu cara terapi utk menenangkn jiwa.....ape lagi, j0m shoping! aku twu k0 suke...hahaha...=)

August 5, 2011 at 11:01 PM

Aku Afzal : sale! sale! hahaha, shopping time sale. Jimat banyak..(^_^)

misspurple : kdg2 aiNa pun window shopping je. =P. haha, owner tu wakena beb la dgn nsa ni. hehe.

zaihan : yeah, terapi utk tenangkan jiwa.! Aku suka shopping kat popular. =P boleh pilih novel manyak2! Hihihi.

August 5, 2011 at 11:04 PM

xske shopping lme2..pe yg trlntas je...bli trus..xde nk msuk 1 kedai n cri hrga murah...hik3..

August 6, 2011 at 12:26 AM

hehehe..bagus la eyda ni. =) senang je. jumpa barg trus beli.

August 6, 2011 at 6:06 AM

Kalau alu tunggu dia bagi free baru aku beli haha , free dan beli ? Ahh layan ah . Kalau gi satu family abah aku adik laki aku sume lepak ngan ayah aku sebab nanti penat sangat kteorg byk kehulur kehilir haha

August 6, 2011 at 9:51 AM

jom shopping3 kat blog ros~ heeee:D ade perfume..ade bag..just klik dekat iklan~:)

August 6, 2011 at 11:13 AM

EkaBukanMakcikKau : hahaha.. diorang tak larat nk melayang kerenah org perempuan. biasa la, wanita kan juara bertahan bila shopping. =)

darkrose~: okay2, aiNa singgah blog darkrose lepas ni. =)

August 6, 2011 at 12:15 PM

shopping is the best therapy!!!! muahahahaha... i like :)

August 6, 2011 at 1:42 PM

hahaha...bagi wanita shopping memang terapi yang baik. (^_^) window shopping pun boleh release tension. =)

August 6, 2011 at 2:44 PM

aku rela x ikut la klu pompuan ajak shoping..hoho

August 6, 2011 at 11:53 PM

hahaha, da faham da.! kebanyakkan lelaki memang tak tahan kalau ikut gurl shopping. =)

Post a Comment