Sunday, August 14, 2011

~Kuih raYa Peberet~

Assalammualaikum....

Arini kita cerita tentang kuih raya peberet la ea, memandangkan adik aku yang bongsu ni da merengek-rengek suruh buat conflakes madu. Handmade by aiNa n mama mia. Ni wajib nak ada setiap tahun. Biskut peberet lain Almond London n Rainbow. Selebihnya mama mia cari kuih tunjuk-tunjuk aje laa. U olls suka cornflake madu tak..? Kalau tasuka, hui tak tau la hangpa ni. Sikit punya sedap sampai titisan madu yang terakhir. (^__^). 


U olls boleh buat bisnes juga untuk tambahkan pendapatan keluarga. Yela, nak raya kan. Kau nak macam-macam. Baju raya 10 pasang, kasut berkotak-kotak.. so, lu pikir la sendiri nak cari side income celah mana. Modal untuk buat cornflake madu ni tak la besar sangat. Kita cuma perlukan butter, gula, madu...yang paling penting mesti la Cornflakes.! Simple mimple kan. Hasilnya memang sangat superb dan menjadi kegilaan ramai. *tapi tak sampai histeria lagi la bila nampak cornflakes madu*


Ni pakcik Google da tolong tunjuk gambar. Majoriti suka cornflake madu rite~?. I sekali ngadap pun boleh habis sebalang kuih raya tau. Huhuhu, nak buwek camne dapat awek bela jin Aladdin dalam perut. heeehee. Cornflake madu ni memang simple. Selaju kau kunyah dan telan... paling caukiya la senang cite. Tak leceh. Empingan jagung yang ranggup, di tambah madu yang sememangnya kaya dengan khasiat.  Senang cite selain sedap ia berkhasiat juga tuh.


OhMissWhatEver__said : Cornflakes madu ni tak boleh buat awal-awal. Karang masuk perot aku, tak sempat tunggu raya. (^_~) (~_^).

19 comments

August 14, 2011 at 7:10 AM

Kuih yang paling wajib buat setiap kali raya! Hehehe. Belum sempat nak raya dah nak dekat habis buat kuih nie :)

August 14, 2011 at 9:19 AM

hmmm sedapnyeeee~

August 14, 2011 at 9:44 AM

wah!!!! sedap kot, my feveret too... :D

August 14, 2011 at 10:39 AM

wajib buat ni... sedap & simple

August 14, 2011 at 10:59 AM

haha...memang...abis sebb kite sendiri yg makan...hua3

August 14, 2011 at 11:01 AM

the same..faveret gak..tapi de gak lagi satu..tart nenas...huh,idaman kalbu dua kueh tu

August 14, 2011 at 12:28 PM

misznina : betul! Kuih wajib nih. buat awal2 tak sempat sampai raya..(^_^)

Ihsan Arifin : sumpah, memang sedap. =)

Miz Novexx : sedap kan dear..! kegemaran ramai. (^_^)

August 14, 2011 at 12:32 PM

syiela : sangat sedap n sungguh simple. (^_^)

qudwa : haha, tau takpe.! sebb tu kene buat 4 @ 5 hari before raya.

Mr.B[e]ave[R] : hye..! Long time no see. Busy ka..? a'a lah..lupa! tart nenas pun peberet juga nih. (^_^)

August 14, 2011 at 5:45 PM

Ni pebret akak ni! Dapnyer... Uih sabo jela menengoknye! Hahahaha~

August 14, 2011 at 7:06 PM

mak aih...tertelan air liur..yum3..sedap nye...tp biskut tu mmg best..makan 1 balang pn xrse...hihihi

August 14, 2011 at 8:47 PM

wah.. sedapnye. debaran raya kita di rasai..

August 14, 2011 at 10:00 PM

Liyana Zahim : (^__^) hehehe, peberet kan. sabo kak sabo.

iyka syafika : yup..sangat best.! makan sampai tak sedar balang 2 da kosong. =)

ketam batu : yeah..! debaran syawal kian di rasai..

August 14, 2011 at 11:48 PM

every year mmg wajib buat kuih ni..
tapi u punya melekat x?
kalau meletak,
nak recipe boleh..
:)

August 15, 2011 at 6:01 AM

= d = : kan2, memang wajib. =) melekat cmne tu dear.? i boleh bg resepi. (^_^). pe kata u cuba dulu than tgk cmne..

August 15, 2011 at 9:56 AM

haha..busy sket arr...@AinaYazid,jangan lupew wat kueh lebih tau...kami ramai2 nak serbu umah..haha

August 15, 2011 at 12:17 PM

ow, i see..hehe. patut lah..bereh~! boleh je, mai la serbu ramai2..(^__^).

August 16, 2011 at 9:36 AM

haaa...arini nak buat kuih ni... :)
smlm dah beli corn flakes... :D

*ehem3! kenal x? x sangka blogwalking boleh jumpa blog aina*

August 16, 2011 at 3:18 PM

mestilah kenal..~!! Hehehe, jumpa juga blog aiNa. (^__^). wah, da start buat kuih.. mintak sikit boleh..? hehehe.=P.

Anonymous
February 11, 2013 at 9:53 AM

hi all ainayazidstory.blogspot.com owner discovered your site via search engine but it was hard to find and I see you could have more visitors because there are not so many comments yet. I have found website which offer to dramatically increase traffic to your blog http://mass-backlinks.com they claim they managed to get close to 4000 visitors/day using their services you could also get lot more targeted traffic from search engines as you have now. I used their services and got significantly more visitors to my blog. Hope this helps :) They offer most cost effective services to increase website traffic at this website http://mass-backlinks.com

Post a Comment