Sunday, August 21, 2011

~Break Fast~

Assalammualaikum.....

Happy suNday..~! Hari ni u all berbuka apa..? Mesti sedap lauk pauk yang terhidang kan. Hari ni aiNa cakap nak buat Pengat Pisang yewdak. Tak kisah la nak cakap Pengat ni pembuka selera ke, pencuci mulut ke..yang penting masuk ke perut. Yup, hari ini menu berbuka puasa kami sekeluarga ialah........


Yeah ini dia....~! Mee Bandung (teringat mee bandung MuaR~! syiok dowh), Nasi goreng Cina dan desert nya ialah...Pengat Pisang campur Keledek. (^_^) Thanks master chef Hamiah Samsuri coz curahkan ilmu during sem break ni..  Korang kenal tak Master chef sorang ni..? Femes koot.. Paling femes dan paling gojes dalam rumah aiNa okay. Sudah semestinya my mum. (^^,). Best jugak cuti lama-lama ni boleh increase skill memasak. 

Semua ni hand made yaw..no beli-beli. Since puasa hari tu, sekali aje kitorang beli dekat bazar...sejak telan kuih karipap takde inti terus taubat nak pergi bazar. Haish..takde inti dok..wa makan tepung je rupanya~! kejam tak kejam la kan...Kakak-kakak, abang-abang, pakcik-pakcik..dan makcik-makcik..kesian la dekat kami para pembeli nih. Punya excited nak makan karipap..sekali dalam tarak inti..Kuih sikit punya mahal seketul enam kupang..covert kepada sen jadi 60 sen. Toksah pening-pening. Aku da tolong tukarkan. Kalau mahal tapi sedap i tak kisah..ikhlas dari hati yang pink lagi suci ni..

So, lupakan kisah sadis yang berlaku...Yang penting i nak melantak pengat lagi...korang nak tak..? Nah silakan menjamu mata...kalau nak jamu selera jemput lah datang ke rumah...(^^,) hehehe....


OhMissWhatEver__said : (^__^)...hobi saya menggemukkan adik2 saya....~! 

30 comments

August 21, 2011 at 11:33 PM

amboi.. rajinnye la kawan saya nih memasak.. :D bile lak nak menggemukkan kawan ini? hahah

August 21, 2011 at 11:36 PM

hahaha...nak menggemuk kan kawan, eh boleh saja takde masalah.~! Mai la jemput dtg rumah. (^__^)

August 22, 2011 at 12:25 AM

babe bnyaknya masak. look yummy! untung la adik adik u :)

August 22, 2011 at 1:24 AM

yummy~! =) masak untuk family yang.. hehee..sementara i cuti ni,boleh la masak untuk diorang. (^_^).

August 22, 2011 at 2:46 AM

wow! kesedapan! :D

August 22, 2011 at 5:49 AM

hehehe...masak simple je elie..=)

August 22, 2011 at 12:01 PM

tahun ni balik muar..mau attack mee bandung muar..hehe

August 22, 2011 at 12:14 PM

Mr.B bikin jeles nih...!! waa, mee bandung muar terbaeek laah. Tapau kan aiNa sekali tau..huhuhu.=P

August 22, 2011 at 12:39 PM

hehe..saje bikin jeles di pagi hari..nak tapau brape bungkus?4,5?nanti akan di pos ke umah

August 22, 2011 at 1:22 PM

ehem ehem, yang kat sini dah kemain terliur dah. bak sikit.

August 22, 2011 at 2:19 PM

pos pengat pisang 2..nmpk sdap la...hehehe..

August 22, 2011 at 3:19 PM

sedapnye :) pengat pisang is my feberet :) nak suapppp!!hahaha

August 22, 2011 at 3:23 PM

perghhh !! terliur !

August 22, 2011 at 3:46 PM

Mr.B[e]ave[R] : hahaha...tapau kan satu periuk..? amacam...boleh tak.? =P

Si Nuansa Eyqin :hehehe..alamak da masuk perut la malam td..~!

August 22, 2011 at 3:53 PM

Eyda Dania : hehehe...simple je dear buat dia. ala, xmo post. eyda dtg sini la..! =)

Aku Afzal : yeah..peberet nih! (^^,). boleh2..pilih je nak suap pakai ape.. sudu, senduk, garfu..? smua ada. bhahaha..=P

misspurple : sabar2..lagi bapa jam je nak buka..=) jgn pndg lama2..hehe

August 22, 2011 at 11:35 PM

hoyooo~ aina pandai masak? leh bawak tuk ika sket nnt kat upm...:) hehe...tp xmau la karipap xdak inti tau! =.="

August 22, 2011 at 11:57 PM

kahkah...karipap takde inti tu made in bazar ramadhan sg.dua.~!. insyaallah boleh2.(^_^)

August 23, 2011 at 1:12 AM

Da nk dkt 5 taun tak makan mee bandung.. Heheheh~

August 23, 2011 at 2:47 AM

ala..satgi mai umah tgok2 licin..dia makan sowang..=.=''

August 23, 2011 at 5:13 AM

sedap nyerr..lama x mkn bubur pisang

August 23, 2011 at 5:13 AM

Liyana Zahim : aiNa pun lama tak makan mee bandung..tapi..tak sampai 5 tahun.~! Amboi kak, lama tuu 5 tahun. hehehe..

cik bulan : memang la licin da cik bulan..tu juadah berbuka ari ahad.~! =)

August 23, 2011 at 5:16 AM

stellaizz : sedap2..hehehe. la yeke..? takpe nanti stella boleh buat..(^__^)

August 23, 2011 at 8:03 AM

Pandai masak dah boleh kahwin dah ni.. ^^

August 23, 2011 at 12:29 PM

nasib baik Gua tak jadi adik Lu, keh3

August 23, 2011 at 1:04 PM

EpoLღKekunangpelangi : uii, tak master lagi dlm bidg masak2 ni. byk kena belajar..yg simple2 boleh la..(^_^)

ORLANDO AHMAD : kahkahkah..kalau jd adik wa, konfem lu senang hati.~! sebb perut sentiasa kenyg..ngeh~ngeh..=)

August 23, 2011 at 2:28 PM

bestnya dok umah leh balaja masak..huhu..nampak macam sedapp je sume menu2 kat ats ni..teringinn plak.hehe

August 23, 2011 at 4:03 PM

hehehe...tak susah, milo pun blh cuba buat. puas hati tau bila msak sndiri n org lain makan hasil dr air tangan kita..=)

August 23, 2011 at 6:17 PM

sedapnya aina!!!!
nak jadi adik aina la macam ni
heheh, sedap kot
dahlah lama tak makan pengat pisang :)

August 24, 2011 at 1:13 AM

sedap kan..~! nak jadi adik aiNa, meh sini dtg rumah. hehehe..=)

Post a Comment