Friday, August 12, 2011

~KeNangan aKu di PerantauaN~

Assalammualaikum....

Salam Jumaat guys, 17 hari lagi untuk kita menyambut hari raya Aidilfitri. U olls da buat persiapan raya belum..? (^__^). aiNa take time after buat revision kalkulus... kepala mak jemah da nak migrain nih. Di pendek kan cerita, tiba-tiba teringat masa berbuka dekat perantauan dulu. Ececeh, bajet dok oversea nak jadi perantau bagai. Pada hal Selangor je pon. 

Flashback zaman dipLoma, ketika menuntut di Sabak Bernam. Aku tak tahu kenapa zaman dip Lagi Best dari zaman deg sekarang nih. Anybody can tell me why...? why..? uh, mybe burden n pressure to faced tak sama. Kan3..? *facepalm*.  So, ini mereka-mereka yang telah bersusah dan bersenang lenang selama 3 tahun. 

Dip Enviromental Engineering  batch 2007-2010

O-yeah, aiNa mana..? certeka, certeka. Sadis juga tak dapat sambut puasa dengan family. Masa ni la teringat Mee kari, Mee bandung, Mee rebus, Nasi ayam dan segala juadah cap air tangan bonda terchenta. Berpuasa di perantauan, sumpah koboi gile. Ni pengalaman aku lah, sahur makan roti x pun biskot cecah miLo. Sekali sekala je turun cafe. Tu pun lauk, alahai.. macm hidup segan mati tak mahu.  Zaman study u olls cmne pulak..?  

Desert....

Miss this moment... 


Entry aiNa di bulan puasa semua mendamaikan, cuba review sikit. =P. Insyaallah kita elakkan entry yang menyentuh emosi.. (^__^) Don't label aiNa yaZid seorang pemarah or pengganas or penggarang or penyedih, oH tidak! aiNa yaZid seorang yang cool n steady...=P. I'm here not to marah-marah, but want to share something n happy things.

My advice during holy Ramadhan, muhasabah diri wahai awak yang di kelilingi musuh sejagat.. Mesti ada something wrong somewhere yang people doesn't like. Chill bebeh..! pekena Banana Split pun sedap kan...Okeh, sila jangan pandang lama-lama takut nanti korang klimaks sampai terliur kan...

OhMissWhatEver__said : Banyak kenangan indah tercipta ketika ini, mungkin tak ber-komitmen lagi agaknya...(^__^). pssst, korang buka apa today..?

15 comments

August 12, 2011 at 7:47 PM

aina yg pakai baju kurung bunga2 pink dan tudung pink tu kan..sedap2 aiskrim tu..terliur pulak tengok,wpun tgh kenyang ni..huhu

August 12, 2011 at 10:19 PM

oh ice cream tu penusuk dikalbu

August 12, 2011 at 10:31 PM

Bui Junaidi : betul..! hehehe. (^_^). hehehe, aiskrim memang nikmat. pekena time2 panas memang best.

August 12, 2011 at 10:33 PM

stellaiz : =). aiskrim tu menarik perhatian..

August 12, 2011 at 10:52 PM

look nice..hehe

August 12, 2011 at 11:04 PM

best nye..
macam2 desert ade..
:p

August 12, 2011 at 11:11 PM

Ratu Lissa : (^_^) thanks syg.!

August 12, 2011 at 11:19 PM

= d = : best kan, macam2 jenis desert ada..=). Okay la, harga okay, makanan pun sedap

August 13, 2011 at 12:10 AM

aina! aina UPM gak kan skng? sama la...:) puasa kat umah memang best kan? ^^, alaaa...kena belajar dr aina la mngawal perasaan marah...entry ika asyik nak emo je...muungkin faktor lapar keterlaluan...:P

August 13, 2011 at 4:05 AM

ainaaaaaa nk aiskrim..ehehe

August 13, 2011 at 3:05 PM

perantauan ea.. hehehehe..

August 13, 2011 at 8:45 PM

@ ika : yup syg..! aiNa upm skrg. betul2, seronok je puasa kat rumah. cukup makan. (^__^). hehe... nanti naik boleh jumpa rapunzel.! haha, aiNa tak pro sgt kawal perasaan. Tp,cuba juga lawan hasutan setan tu semua.

August 13, 2011 at 8:47 PM

@ SYARIFF HAIKAL : boley2, nah amek kat atas tuh..(^__^)

@ ♥e'in♥ : kira perantau juga la, jauh dr rumah n keluarga...hehehe. =P

August 13, 2011 at 11:04 PM

Tu dia meriahnya.. Hahahaha.. Ramainye bukak pose.. Lom pnh lg cmtu.. Neway, bulan pose try to cntrol emosi.. Marah2 tamo.. Sedih2 boleh.. Boleh? Heheheh~

August 14, 2011 at 12:41 AM

hehehe, betol2. marah2 tak mau. (^_^). kita happy2 je. Meriahkan..? rindu nak buka ramai2 cenggini lagi..

Post a Comment