Saturday, August 20, 2011

~Mereka di RantauaN~

Assalammualaikum....

First of all, thanks ye incik ketam coz bagi kad raya...aiNa da paste kat entry~!


Debaran hari raya semakin di rasai....bunyi mercun berdentam dentum sana sini. Excited sungguh tengok budak-budak main bunga api. Meriah betul masayarakat kita di sini bila nak beraya.. Macam mana pulak dengan mereka-mereka yang jauh di rantau orang..? mesti rindu dengan suasana yang meriah macam ni kan.?

Kau hengat dapat ke diorang main mercun dekat overseas tuu.. (^^,). Di kesempatan ni aiNa nak ucapkan Selamat Hari Raya Aidifitri..Maaf zahir dan batin kepada pak uda, mak uda dan juga sepupu aiNa yang berada di perantauan.. Da dua kali raya kita tak jumpa..nak buat macam mana, tuntutan tugas perlu di utamakan..sumpah kangan bangat~!


Thanks for being my silent readers~! pakcik n makcik aiNa.


Okay,cool picture pak Nad.

Boleh bayangkan tak macam mana perasaan diorang bila kita dekat sini makan ketupat, rendang, dodol dan sebagainya...Berkumpul bersama sanak saudara. Bermaaf-maafan sesama ahli keluarga. Tapi mereka cuma sebatang kara. Meraikan hari raya bersama kawan-kawan yang senasib dengannya..Tu la dugaan seorang perantau..

Agak-agak kalau u all kat oversea, menangis tak..?? hah, jangan tipu la kan. Alangkan emak duduk KL anak duduk Melaka pun ada yang melalak nak balik rumah..Kalau campak dekat oversea menangis sampai kejung urat agaknya. Itu yang anak emak laa..yang jenis duduk bawah ketiak je. Cuba campak aku..(^^,) insyaallah aku try survive... Tapi aku yakin, u all pun mampu berdikari kan. 

Bila aku boleh buat salam perantauan ea agaknya..? kepada jpa terima kasih coz sudi taja pengajian saya sekarang. Lepas ni hantar la saya buat master dekat Oversea pulak yee..! Hantar dekat jepun ke korea pun boleh jugaak..Huhuhu..*ingat JPA tu company mak ayah kau punya ke aiNa* =P. 

OhMissWhatEver__said : Sembilan hari lagi menjelang syawal...u all da beli baju raya belum..?persiapan raya tahun ni macam mana..? ape pun elakkan pembaziran okay.~! (^__^)

20 comments

August 20, 2011 at 10:31 PM

MELAKA? sape duk melaka tu? hehe;) pape pown jgn sesedih..nnt cuti ley jumpe n kumpul ngan family!:0

August 20, 2011 at 10:52 PM

hehehe..berkumpul dgn family besar. msti seronok kan.. yela nak kumpul ramai2 bukan senang...(^^,)

August 20, 2011 at 11:24 PM

afzal kat overseas sekarang..tapi ok tak menangis pon.kehkehkeh

*smoga apa yang aina harapkan akan jadi kenyataan :)

August 20, 2011 at 11:42 PM

hahaha...overseas atau over the sea.?
thanks afzal.(^_^)mudah2an tercapai hajat.

August 20, 2011 at 11:48 PM

aku penah x balik mesia 2 tahun raye kt perantauan..best gk leh raye ngn kwn2..hehe

August 21, 2011 at 12:00 AM

wah..~! dekat mana..? yela, kawan2 je yang ada masa tu kan..dekat negara org sush n senang semua dgn kawan2..=)

August 21, 2011 at 12:34 AM

agak sedey gak la kalau xberaya ngn mama n ayah kan? but teringin gak nak merasa beraya kat tempat org...^^, aina pun jgn membazir tau!

August 21, 2011 at 12:46 AM

kan3..sedey tak dapat beraya dgn parents..tapi nak rasa duduk kat tempat org. =)hehehe..yup~! kita bersederhana je tahun ni..

August 21, 2011 at 1:32 AM

msti best beraya tmpt owg...awk jgn sedih2 taw..hik3..

August 21, 2011 at 1:45 AM

hehehe..okay dear.! =) tu la, nak rasa juga mcm mana raya kat tempat org. tapi aiNa nak bawak family sekali.

August 21, 2011 at 12:46 PM

memang sedih pun kalau beraya kat perantauan, so far tak penah merasa sebab study kat local U je... huhu

August 21, 2011 at 12:48 PM

hik2..memang mcm seronok je kt overseas tapi memang sentap la bila time nak raya..hikhik

August 21, 2011 at 3:05 PM

Miz Novexx : hehehe, sedih kan terkenang keluarga dekat tanah air.. miz novexx study dekat mana..? untung kita masih dpt beraya di samping keluarga di sisi..=)

sis92 : seronok memang seronok bila kat overseas..tapi bila raya tak meriah macm dekat sini ...kan sis..? =)

August 21, 2011 at 3:58 PM

zaman skang ni punyer meriam dan mercun bunyinyer dah tak awesome, itu hari anak2 sedara gua buat meriam bunyi pek pek pek...

August 21, 2011 at 3:59 PM

jauh gila komen Gua lari dari tajuk entry ni keh3

August 21, 2011 at 4:02 PM

hahaha..takpe lari topik pun still berkaitan dgn raya.. tak awesome pun bahana kalau kene boleh putus jari woo..~! diam2 ubi berisi..~> hah kau keluar trus peribahasa aku. bhahaha..

August 23, 2011 at 1:15 AM

Baru nk pindah niyuyok ritu pah tgk ni tak jadila pndah.. Hahahahhaha~

August 23, 2011 at 5:17 AM

hahahaha...jauh nya kak nak p niyuyok~! Nnti tak dapat makan rendang. duk sini diam2 takmo kua p overseas..=) =P

August 27, 2011 at 12:29 AM

TQVM to aina sbb sudi terima kad raya dari ketam batu... selamat hari raya aina..

August 27, 2011 at 12:45 AM

ur welcome incik ketam..:)
selamat hari raya kembali~!

Post a Comment