Wednesday, August 10, 2011

~Put your self in Their shoes~

Assalammualaikum....

.....KFCM_Elia....

Dear readers n viewers... semakin hari semakin galak aku tengok orang bercerita tentang KFCM dan Elia. First of all, i feel sorry to Elia. Be strong dear, semoga tabah menghadapai dugaan. Alhamdulillah, awak di bukakan "hijab" yang selama ini tertutup. Awal-awal cerita putus tunang antara diorang aku diam kan sahaja. Menjadi pemerhati yang setia, dan hanya mengikut perkembangan dan berita. Tapi sekarang, aku sokong entry si rapunzel. Nak tau sila jengah entry dia. (^_^).

aiNa nak jadi 'ustazah pilihan' kejap di pagi Rabu yang hening ini. People always assume a things without knows the realities. Come on dear, we never knows the truth. Just put your self in their shoes and i wish, none of u have to face this situation in the future. It's hard sayang. Kita yang tak tahu pucuk pangkal, tak payah nak mencelah. Tak payah lantang sangat berkata andai jodoh sendiri masih samar-samar lagi. Apa yang terjadi sudah tersurat di lohmahfuz. Setiap kejadian pasti tertulis hikmahnya.  

Why not, kita sesama manusia ni menadah tangan ke langit dan meminta semoga KFCM dan Elia panjang jodohnya, bahagia hingga ke akhir hayat. Andai hawa di cipta dari rusuk adam nya, pasti bersatu jua. Bukan menangguk di air keruh.! Tabur kata-kata fitnah, sindir, kutuk dan segala bagai. Kalau da macam ni, bukan mulut persis longkang. Tapi da sebijik macam sewage treatment plant. 

When people say bad thing about us, balas lah dengan lafaz "Alhamdulillah". Smile always, because it's the best medicine. Sangat kagum dengan semangat cekal Elia. Kalau u olls follow dari awal blog Elia , sumpah u olls boleh bayangkan bertapa shuwit nya cerita ciNta mereka. How Elia meet MIA....from A to Z. Lengkap.! Biar lah cerita itu, menjadi kenangan indah antara mereka walaupun kadang kala kenangan itu pahit untuk di kenang.

OhMissWhatEver__said :  Syukur lah kerana di bukakan "hijab" seketika. Sesungguhnya manusia mampu menilai yang mana Kaca yang mana Permata. Weeeee...(^_^)

20 comments

August 10, 2011 at 10:16 AM

kdg2 rase cm nk mrh yg duk mngate tu pun ade, sbbkn diorg ni la yg lg mmburukkan keadaan.xdpt mmbantu apex dgn elia berbaik pn bila mngate ni,siap buat entry brgmbr post psl apex curang lg.mmg gila trafik.org kn suka bnda2 ni,tp kesian la kt apex, lg2 elia.

August 10, 2011 at 12:26 PM

yup..x patut la macm tu. semakin mengeruh kan keadaan yang suda sedia keruh. kesian dekat apek n elia termasuk keluarga kedua belah pihak. Banyak hati yang terluka dan perlu di jaga.

August 10, 2011 at 1:03 PM

dah xde jodoh .....lg pon alia tu masih muda..masih panjang lg perjalanan hidup...moga di tabah melalui hari2 mendatang

August 10, 2011 at 1:12 PM

ye, xde jodoh. sudah tersurat perjalanan diorang setakat itu. Elia n apek dua2 muda lagi. Semoga di temukan dgn jodoh yang baik. (^__^)

August 10, 2011 at 1:15 PM

sipakah mereka ini..??
hehe..
pape pun, doa kan yg terbaik tuk mereka..
amiin..
:)

August 10, 2011 at 1:24 PM

AMIN. =)KFCM, keeper Malaysia n pasukan kelantan. yup, kita doakan yang terbaik untuk mereka berdua.

August 10, 2011 at 2:08 PM

betul2... doakan semoga yg terbaik utk mereka. x baik nak judge tanpa tahu hal sebenar. sian mereka.

August 10, 2011 at 2:58 PM

semoga mereka tabah... setiap sesuatu yg berlaku ada hikmah disebaiknya...insyallah

August 10, 2011 at 5:51 PM

ibadah sunat vs menda haram
http://lolz-l.blogspot.com/2011/08/ibadah-sunat-tp-xbetul-caranya.html

August 10, 2011 at 9:24 PM

doakan yg terbaik utk merekekan..\
ujian khdpn.~~

August 10, 2011 at 9:24 PM

doakan yg terbaik utk merekekan..\
ujian khdpn.~~

August 10, 2011 at 9:42 PM

^^, huhu...terselit nama rapunzel lak kat situ...hurrmmm~ hope xde la org mengata2 lagi pasal elia n apek nie...biakan diorg n insyaAllah ada yg lebey baik menanti diorg...:)

August 10, 2011 at 10:30 PM

Cik tikah : yup syg.. kesian dekat mereka. Doa kan yg terbaik da cukup kan. =)

Green Apple : insyaallah. semoga mereka terus tabah menghadapi dugaan yang maha hebat ini.

August 10, 2011 at 10:34 PM

L : nnti aiNa Bw blog kamu okeh.

liyana : iye liyana. doa kan yang terbaik buat mereka. lumrah hidup berdepan dengan ujian...=)

rapunzel : haha, mestila. aiNa skong entry rapunzel tuh! hope takde yang mengata tntg diorang lagi.Insyaallah, mudah2an dipertemukan dgn org2 yang lebh baik.

August 10, 2011 at 11:18 PM

semoga menjalani kehidupan yg lebih bhgia nnt,huhu

August 10, 2011 at 11:24 PM

(^__^). yeah. hopefully mereka lebih bahagia selepas ini. satu kedukaan tersurat seribu kebahagiaan.

August 11, 2011 at 1:14 AM

huhu ramai orang yg lebih suka ckap even taktau pon pucuk pngkal,benor tak bnor ssuatu 2 ;)

August 11, 2011 at 5:56 AM

yup dear.. org suka main bedal aje,da x kira fakta atau auta. (~_~)

August 12, 2011 at 2:47 PM

mudah-mudahan apa pun keputusan yang diambil itu adalah yang terbaik untuk keduanya dear..=)

August 12, 2011 at 2:49 PM

betul2... itu yang terbaik untuk mereka. kita doakan mereka bahagia. =)

Post a Comment