Tuesday, August 2, 2011

~Kak aiNa..! toLong.. (T_T)~

Assalammualaikum....

Dear readers...Hari ini merupakan hari kedua umat islam berpuasa. Semoga Ramadhan tahun ini lebih bermakna dari tahun sebelum nya. (^_^). Okay, actually i dapat email dari someOne. Merupakan seorang blogger juga. Katanya, dia tertekan dan tak tahan untuk face dengan cik aNon, n haters...sedikit petikan dari kata-katanya.

" ....Kak aiNa, saya tak mampu dan tak larat untuk berdepan dengan haters, cik aNon or stalker. Saya da penat la kak aiNa... Kata-kata dan komen diorang sedikit sebanyak memberi kesan terhadap diri ini. Rasa down sangat-sangat. Saya rasa nak berhenti dari dunia blogging..."

Aku terfikir..ai, bulan puasa yang mulia ni pun still ada orang yang nak cari pasal.. nak juga jolok sarang tebuan. Bulan yang penuh keberkatan ni, kalau kita buat amal tapi mulut dan hati persis longkang pun tak guna juga.. Mai sini mak nak kongsi sikit. Satu aib orang kita dedahkan, sepuluh aib kita Allah dedahkan. 

Adik jangan amek serius sangat dengan kata-kata yang di lemparkan oleh cik aNon itu, jawab komen dia dengan penuh positif. Contoh macam ni :

" peh..! gambar nak ala-ala model. Kau ingat lawa noo, bajet comel lotey la tu. Kau sikit pun x lawa doo. G cermin diri dulu. Kalau takde cermin aku boleh bagi..."

"...ah kau, tak payah nak poyo.! Bebual je lah. Apa yang kau tulis takde org nak baca. Org pandang kau pun sebelah mata je lorh..."

Jawapan akak ~> Thanks wahai cik aNon atas komen yang sangat membina ini. Saya sedar diri saya tak lah berapa cantik, tak comel lotey macam cik aNon barangkali. =) Tapi.. saya sangat bersyukur. Sekurang-kurangnya saya cukup sifat. Alhamdulillah. It's okay kalau anda memandang saya sebelah mata. Kerana pandangan anda tidak bermakna melainkan pandangan dari Allah yang satu. Dari memandang orang sebelah mata, alangkah bagus nya jika tidak memandang langsung. (^_^). 


So, sayang..chill okay.! Tak rugi n tak luak pun kata-kata nya. Pahala pun kita dapat. Nak-nak bulan ini bulan puasa. Komen-komen itu adalah kata-kata perangsang dan penguat semangat untuk adik terus berjaya. (^_^). Okies.! 

OhMissWhatEver__said :  U know what dear.. haters make u famous. Haters can up ur traffic =P...okay, tata!

19 comments

August 2, 2011 at 11:54 PM

xpayah layan la org megong cmtu~ jelez la tu org ada blog comel2...muka cun2...diorg xde...so ignore je...nnt diorg penat diorg diam la...kita chill je...^^, *pesanan utk org yg dpt komen kutukan mati*

August 3, 2011 at 12:08 AM

haha.. thumbs up!
sokong 200% la rapunzel.~!
Chill aje.. (^_^).

buat tataw jep ape dorang kata

dorang jeles lah dengan ape yang kite ade dorang tade

:)

August 3, 2011 at 5:46 AM

yeah..! Betul2, blog kita citarasa kita.=)
~> see adik, people still concern about u. ignore cik anoN n haters. okay. (^_^)

August 3, 2011 at 6:11 AM

adoyai...ade plak bangse gitu ek...orang camgitu x layak jadi blogger..kerje nak kutuk orang..lagipon ni bulan ramadhan..dari kutuk-kutuk..lebih baek kiter berkenalan n eratkan silaturahim...banyak pahala tu

August 3, 2011 at 6:13 AM

kesabaran...

August 3, 2011 at 6:24 AM

Mr.B[e]ave[R] : yup.! tau xpe, dari kutuk org kan lebih bagus perbaiki diri sendiri, mengeratkan silaturahim. bulan mulia, gandakan pahala. bukan gandakan dosa. =).

~Mr Ej~ : (^_^). Sabar itu sebahagian dari iman..

August 3, 2011 at 7:14 AM

Jz ignore dearly.. Indeed u r beautyful tat y la org itu sgt dgki.. Yes haters make u famous.. Spatotnye caps lock bg die nampak... Cis bln pose ati pon nk busuk lg.. Cet!

August 3, 2011 at 11:29 AM

ish,benci betul dgn cik anon,hater n stalker,sabar je la...wat ape nk layan sgt benda2 kolot mcm ni...huh.

August 3, 2011 at 1:40 PM

liyana zahim : ha'a la.! patut caps lock. Bagi clear sikit, bia jelas dan nyata. (^_^)

Azeanthy Paiman : tu la org tak matured tapi berlagak matured. Dia fikir ape yang dia buat perfect n betul sgt la tuh. ignore kan aje cik anOn, haters n si stalker. =)

August 3, 2011 at 2:39 PM

begini rupanya dunia blogging haaih . cik anon , better duk umah senyap2 pegi buat biskut raya pegi jual lagi bagos laah . duit pon dpt . wakaka

August 3, 2011 at 4:42 PM

instead of sakit hati ngan haters tu..baek kiter yang ingin kan peace ni berborak antare satu same laen..=)

August 3, 2011 at 4:48 PM

saya sokong kak aina,..haters make you famous..

August 3, 2011 at 5:06 PM

nk jgak knl sape die 2???? cm ape ntah...bkn pe...bulan2 pose ni...jge adab....jgn sbb mulut...kurang pahala puase...

August 3, 2011 at 10:17 PM

Pika : haha, dunia yg penuh cobaan. =P. hehe. yup2, buat kuih raya ade juga pekdah nya. =)

Mr.B[e]ave[R]: ye! ayuh mengeratkan hubungan silaturahim sesama blogger. (^_^).

Ratu lissa : hehe, thanks sayang.! lepas ni kalau lissa berdepan hatters, ingat pesanan akak ok. =)

Kak ekin : yes kak, bulan ni elok kita gandakan pahala kita. Ramadhan ni cuma sekali setahun. Kalau panjang umur, jumpa lagi ramadhan tahun depan. insyaallah..

August 4, 2011 at 3:17 AM

kenapa nak komen macamtu?dat stalkers n anon tu kenal ke?atau mayb dia ada sakitkan hati dorang?

August 4, 2011 at 5:35 AM

mybe kenal n mybe tak kenal.. thats y guna nama cik aNon. tak nak kasi identiti sebenar di ketahui kot. If ada skt kan hati, y not guna cara berdiplomasi saje. (^_^).

August 5, 2011 at 1:02 AM

pasti :)

August 5, 2011 at 1:28 AM

good sayang.. (^_^)

Post a Comment