Saturday, July 16, 2011

~Caracas, Venezuela~

Assalammualaikum...

Hello, selamat malam. Salam nisfu syaaban. Malam yang paling mustajab dan penuh rahmat ini, elok sangat kita membersihkan hati. Supaya bebas dari noda hitam yang boleh menyebabkan hati menjadi busuk. Kita hidupkan malam ini dengan membaca Surah Yaasiin sebanyak 3 kali selepas solat fardhu Maghrib. Dan setiap kali selepas bacaan yaasiin, akan dibaca doa. Yaasiin pertama, diniatkan dengan memohon panjang umur. Yaasiin kedua, memohon agar dijauhkan dari bala. Manakala Yaasiin yang ketiga, kita niatkan memohon rezeki yang halal. (^_^).

Okay, terlalu banyak berkata akan menampakkan kerendahan atau kecetekan akal seseorang... Usah dilayan orang yang level IQ nya songsang. Hihihi. No point of view. Ehem, so disini i nak berkongsi tentang view di Caracas, Venezuela. Berapa ramai yang da pernah sampai sini..? U are so Lucky.! Very beautifull place yaw. Disini,, ada beberapa picture yang nak di kongsi. Seriously, no editing pada gambar tersebut. Diambil terus dari owner nya iaitu my cousin Fatima Wahida dan abang Nasrul Wajdee yang sekarang berada di Caracas sehingga akhir bulan ini.. Ceiit..macam lintas langsung pulak.

Nice...

A castle-looking motel...

 I'm happy for u...(^_^)

View dari rumahnya...

Its always beautiful at dawn, simply beautiful .. 

Unique sense of art...

The one and only mosque in Venezuela, n also the largest among all the Latin America ..

makro macam tesco or mydin kat malaysia

Last time, the suckest thing is that they do not allow kids below 15 or something to enter.. around the 1990's mcm tu.. but they've changed their policy rite now. ^_^

'Barrio' in  BM means rumah setinggan...

Yang ni...tunggu mak berguru bahasa Amerika Latin dulu keh. 

Abg Nasrul....bakal lawyer nih.

Selesai sudaa..ni la diantara view yang dirakamkan oleh mereka-mereka ini.. Subhanallah. Cantik dan indah bumi ini... Cerita dia macam ni. Diorang bukan melancong suka-suka pakai duit sendiri tau. Tapi pakai duit kerajaan.. huhu. Sebab? Tugas my Pak Uda as a duta Malaysia di Venezuela menuntut dia hidup nomad macam family i juga. Tapi bezanya di sini dia nomad di luar negara... Kalau sapa minat untuk merantau jadilah ambassador. For sure best.! Okay, have fun dear. Send my regard to pak uda n mak uda also. Mish u damn much.


OhMissWhatEver__said :  Buena suerte a usted!! Muchos gracias! (^_^)


4 comments

July 16, 2011 at 11:01 PM

perghh cantek..untung badan la dpt pegi :)

July 16, 2011 at 11:10 PM

cantik kan..teruja sangat dapat tengok natural view mcm ni. ^_^

Anonymous
July 17, 2011 at 11:26 PM

Sumpah cantiknya...!! rasa nak terbang g sana plak..rumah setinggan diorang unik tu. ade seni..hehe

July 20, 2011 at 12:53 PM

hehehe..cantik kan? takpe, ade rezeki dapat la g sana. =)

Post a Comment