Friday, July 8, 2011

~KaLau...~

Assalammualaikum....

HeyLo dear..! Apa yang saya maksudkan disini kalau apa yang terjadi dalam cerita ANNISSA dekat tv3 tuh, jadi realiti. Woah.. Nauzubillah. Bukan saya menolak hidup bermadu atau lelaki berpoligami. Yang menjadi masalahnya ialah...cara lelaki tersebut beristeri dua. Iye, saya tahu lelaki boleh berkahwin lebih dari satu. Diorang mempunyai 4 kouta. Tapi lu agak-agak la brader *ececeh emo pehal pulak minah ni* ^_^. 



Balkis, Shila, Sara dan Anna....


Sometimes,  it make me to think twice...berhati-hati la dengan golongan "crocodile huntter" nih. Sebab, ini bukan sebarang crocodile. Ini crocodile manyak licik hoh. Rasanya kene bagi makan kasut crocodile baru nak dengar kata..huhu. Kalau betul la kan nak berpoligami, da kaya sangat senang cite terlebih mampu dari segala aspek..ye silakan bernikah lagi satu. Kot ye pun, jangan la dengan kawan baik. Aiseh..I can't imagine. 

Tapi xde yang mustahil dalam dunia ni. Ada juga yang sanggup di madukan dengan kawan baik daripada dengan orang lain. Ohoho...yang paling penting..split it out. Straightforward. It's better rather than cheating. Jangan luar mati-mati cakap setia dan sayang bagai..dalam diam ada pulak orang lain. Uhuk...ish..ish. 

Kawen boleh terima. Ni hah, yang x kawen lagi mintak jadi madu untuk Gf dia..ape hal?? Da sah-sah nak mintak rasa penampo sulung la tu kan. Kesian kat awek tuh, sanggup fight dengan orang nak mempertahankan kau. Tiru la macam Salleh Yaacob. Da empat sudaa. Okay je..bahagia je. ^_^. Bagusla macam gitu.. Lelaki nak kahwen lebih dari satu, korang kene fikir masak-masak. Boleh ke, mampu ke korang berlaku adil dan saksama.?? Kalau wife pertama ada honda city, wife kedua pun kau kene bagi honda city..peace no war! Hindari perhimpunann haram untuk kemakmuran negara *kesempatan dalam kesempitan*. ^_^.


OhMissWhatEver__said : Hanya laa kamu di hati Ku...okay, gudnyte dear.Mmmuuaahh!


3 comments

July 8, 2011 at 7:44 PM

betul2, i emo je tengok cite ni...huhuhu

July 8, 2011 at 8:18 PM

hehehe..memang meninggalkan kesan btul cite ni. and pengajaran jugak untuk kita kan. ^_^

July 9, 2011 at 12:37 PM

cik iera memang emo tgok cite ni...siyes...ase cm tampo2 jek...

Post a Comment