Sunday, July 31, 2011

~Salam Ramadhan Al-Mubarak~

Assalammualaikum....

Hello readers n viewers, update laju-laju okay (^_^). Menjamu rojak tauhu di saat ini. ~> ooh, jangan nafi kan air liur anda sdg meleleh.! haha. Okay,  bila tengok title dekat atas, mesti u all tau apa yang aku nak cerita. Okay, dikesempatan ini, aku nak ucapkan Selamat menyambut Bulan Ramadhan yang mulia. 

Di bulan yang penuh keberkatan ini, ambil lah kesempatan untuk melipat ganda kan ibadah dan pahala kita. Rumah sentiasa kata pergi dan kubur sentiasa kata mari. Mati tak kenal usia. Bayi dalam kandungan pun boleh meninggal dunia, apa lagi kita yang semakin meningkat usia. Renung2kan sejenak. 

Bersihkan hati dari hasad dengki, iri hati, segala umpat mengumpat atau menganyam ketupat...suci kan fikiran dan jangan bersangka buruk. Tinggalkan segala sifat mazmumah... Bulan puasa setan di ikat, setan x ada jangan korang pulak yang menyetan...hehe. 

Sebelum Ramadhan membuka tirai, maaf kan segala bisa ketika tangan berkata... Ucap lah selamat tinggal kepada amalan jahat, selamat tinggal kepada kelalaian ketika beribadah, dan selamat tinggal kealpaan ketika menuntut ilmu. Akhir kata sambutlah Salam Ramadhan dari aiNa...(^_^)


OhMissWhatEver__said : Puasa2 juga, ibadat jangan lupa. (^_^) jom ramai2 p terawih!. 

26 comments

July 31, 2011 at 2:14 AM

salam ramadhann~:)

July 31, 2011 at 2:17 AM

Salam ramadhan juga kpd darkrose. (^_^)

July 31, 2011 at 2:20 AM

selamat berpuasa ye kawan :P

July 31, 2011 at 2:23 AM

baik cik ziqa.! selamat berpuasa. =)

July 31, 2011 at 11:19 AM

puasa penuh tau! ^_^

July 31, 2011 at 11:26 AM

Wish you a very happy Ramadan dear :)

July 31, 2011 at 11:26 AM

Salam Ramadhan awak...may god blessing u=)

July 31, 2011 at 11:46 AM

♥ MS ♥ : hehe, kalau boleh memang nak penuh. (^_^) tapi ape kan daya bendera jepun tiap2 bulan berkibar. =P

Pink Diva™: Thanks pink diva. Happy Ramadhan to u too. (^_^)

Azeanthy Paiman : Terima kasih u.. =) selamat berpuasa!

July 31, 2011 at 1:56 PM

salam ramadhan....;-)

July 31, 2011 at 3:29 PM

salam ramadhan.. :)

August 1, 2011 at 1:52 AM

selamat berpuasa. semoga tahun ini lebih bermakna. :)

August 1, 2011 at 2:30 AM

slmat bpose

August 1, 2011 at 12:10 PM

aina, gua nk bgtau yg gua terpaksa tutup blog sementara :D bln ni tak boleh la usha tetek aina :)

August 1, 2011 at 8:05 PM

assalam

selamat menyambut ramadhan al mubarak aina.

selama berposa. =)


chainzz
~http://mymatahatijiwa.blogspot.com~

August 1, 2011 at 8:49 PM

LA HonEyBuNNy : salam ramadhan juga dear. (^_^)

Heidi Shafiq : Salam Ramadhan to u too.! =)

nadia fatihah : Amin. thanks syg.! salam ramadhan. semoga ramadhan kali ini lebih bermakna. =)

August 1, 2011 at 8:56 PM

amir aizat : yeah, selamat berpuasa untuk kamu juga! =)

Gua Tertidur : haha. tau xpe! memang wajib tutup sementara. =P senget betul si gua nih. ceeiit, nak usha! sebat karang. anyway, salam ramadhan. (^_^).

chainzz : Wasalam..thanks u!! Salam ramadhan dr aiNa. =).

August 1, 2011 at 11:17 PM

salam ramadhan :D

August 1, 2011 at 11:18 PM

selamat menyambut ramadhan juga..

August 1, 2011 at 11:49 PM

salam.dear...selamat berpuasa..long time not around here..miss to see ur blog..and leave a comment here..=)

August 2, 2011 at 11:07 AM

Fee Hafeezah ketuk keyboard : Salam Ramadhan..thanks for ur comment. =)

Ratu Lissa : Ye syg. thanks.!

ChentaEty : Wasalam. hello dear! long time not bw. Selamat berpuasa to u too. (^_^) hehehe...anyway, thanks for viewing my blog. Keep in touch.!

August 3, 2011 at 7:15 AM

Salam ramadhan cik aina yazid.. Pose pnuh tau taun ni? =D

August 3, 2011 at 1:26 PM

thank u liyana zahim.!
hehehe.. salam ramadhan to u too.
(^_^)

August 8, 2011 at 1:36 AM

selamat berpuasa....(jom klik)

August 11, 2011 at 11:31 PM

yup.! Selamat berpuasa juga. =)

Post a Comment