Saturday, July 9, 2011

~WonderfuL Saturday~

Assalammualaikum...

Peace upon u. Ooolalala readers n viewer. With gud manner. ^_^ Ouh, i see somebody still concern about me. Hoho. Tenkiuu sangat dear! terharu nya rasa. *_*.  Hari ni bercerita tentang my abang sedara.Wait the minute, awak-awak semua da lunch belum? yang da bagus. Hari ni pekena asam pedas ikan pari, sawi jepun dan keropok ikan. Sodap sampai jilat jari meyh. Kalau dapat pasembo pun best. Korang suka? kalau x suka x payah la makan. Yea dok? simple saja. Tak payah sempit-sempitkan fikiran anda. ^_^.

B4 terlupa, hari ni ada perhimpunan haram kan? a'ha.. u all jangan la terlibat ye. Kita kene selari dengan kerajaan. Rasanya da cukup dan terlalu banyak prasarana yang di sediakan oleh kerjaan untuk kemudahan rakyat. Kepada semua penuntut dan lain-lain, tak kisah la dari institusi mana pun korang jangan la terlibat dengan perhimpunan itu. Impact dia, korang boleh di buang kolej, u, kerja dan sebagainya. Orite? opps! sorry. Jalan cerita sedikit melalut. =P . Bia la, I kan owner. kuikui..

So, shall we...? Enak nya sembang santai dengan my mum dekat rumah. Terasa free dan freshie. Nak keluar ada perhimpunan harem pulak. Jadi duduk rumah lagi selamat. Chek kongsi sikit la ye butir bicara my mum tadi. Firstly, ape yang korang rasa bila kawan baik ur mum nak berbesan dengan keluarga u all....?? bukan aku daa. Tapi makcik gue. Kawan dia nak jodohkan anak dia dengan abang sedara haku. 

Berdasarkan kepala aku dan pandangan aku dari sudut positif, bagus la tu. Family masing-masing da kenal. Xde masalah nak amek hati mak dan pak mertua. Mama mia cakap anak mak siti tu semua bagui-bagui. Pandai-pandai. Cantik-cantik. Owh, aku boleh bayangkan. Cun-cun kira stok-stok model la ni ea. Pandai-pandai, alhamdulillah berjaya mak ayah die mendidik dia. Ape lagi abang sedara aku ni? Umur da nak masuk 27. Kerja tetap da ada, kereta ada, rumah ada. Workaholic. Buat-buat la bina masjid pula. ^_^.

Kita tunggu dan lihat saje ye ape keputusan abang sedara aku ni. Kasih sayang boleh dipupuk. Macam orang dolu-dolu, bahagia dan kekal saja dengan perkahwinan yang dirancang oleh keluarga. Kalau positif aku cerita, negatif pun aku cerita. Mesti ada sebab kan bila keputusan tu positif atau negatif. Hihi... okay la terasa lenguh pulak buat marathon untuk menaip arini. Bubye. Have a guuuud day yaw!

OhMissWhatEver__said : Pilihan orang tua selalunya adalah tepat. sebab? mereka terlebih dulu makan garam. Jadi yang merasa darah tinggi tentulah diorang dulu. Kan? 


6 comments

July 9, 2011 at 4:50 PM

Dah lama tak makan pasembur.... balik cuti raya nanti kot...

kalau dah jodoh pasti bersatu jua...

July 9, 2011 at 4:57 PM

Betul tu. pasembur sini terbaek. ^_^ insyaallah nnti dpat jga penuhi hajat dihati tu.

July 9, 2011 at 9:04 PM

jgn ikut perhimpunan bersih..hehe...=)

July 9, 2011 at 10:45 PM

setuju..=) menyusahkan penggunan lain je. kesian diorng yang tersekat dengan kesakan jalan raya..

July 10, 2011 at 8:15 PM

nak jugak pasembur!! :D

July 10, 2011 at 9:09 PM

Elie lily...hehehe..mai datang penang dear. =)

Post a Comment